RSS Feed

Papirfisken

Posted on

 ImageHyllest til en papirfisk som satt sine tenner fast i halen og svømmer i ring i toalettskålen

Du tar feil, min gode mann! Det er meg som representerer flertallet! – Du bare vet det ikke ennå. Du ville glede deg storlig over å få vite hva jeg kan finne på å si av folkedype saker og ting som alle er enige i når jeg er på fest! Kanskje vi burde ta en fest sammen? Din ridderlige kamp for ytringsfriheten og kulturen fortjener stor applaus fra hele nasjonen. Det er så mange ting det ikke er lov å si i offentligheten. Jeg vil kjempe sammen med deg for å få en slutt på denne unnfallenhet i Norge.

Det kan virkelig ikke aksepteres at ikke alle får si det de mener om alt til enhver tid. Og dersom det likevel skulle skje i dagens sensurerte mediale situasjon, blir man jo i tide og utide kritisert av politisk korrekte intellektuelle og fortenkte moralister som vrir rundt på alt. Dette må ta slutt! For eksempel har jeg ofte hatt lyst å si »jeg tror jeg synes at du er stygg og dum». Men jeg gjør det ikke. Jeg tør ikke. Tenk at det ikke går an å si slike åpenbare sannheter i offentligheten uten å få masse pepper. I et demokrati må vi jo alle tåle en liten støyt? Er du ikke enig? Du forstår selvsagt at dette kun er retorisk ment og i bunn og grunn er en støtteerklæring til deg og ditt iherdige arbeid for å skape et åpnere og ærligere samfunn der den norske kulturen blir dyrket og holdt i hevd.

 

Jeg tar det for gitt at du, selv om du ikke liker intellektuelle, har en så solid porsjon norsk bondevett at du forstår at det ikke er min hensikt å støte deg slik at du blir deprimert og må sykemelde deg (den norske kulturens helligste sakrament). Du skal vite at jeg, akkurat som deg i de sakene du kjemper for , henvender meg til deg med dyp respekt og i den beste hensikt. Vær sikker på at jeg ønsker deg kun det aller beste. Akkurat slik jeg vet du bare vil meg vel. Dersom jeg likevel mot formodning skulle komme til å såre deg, ber jeg på det innstendigste om unnskyldning. 

 

Men jeg tar det for gitt at du ikke blir fornærmet over at jeg, til tross for at jeg alltid vil stå brask og bram ved din side og slåss for ytringsfrihetens ukrenkelige prinsipp og for den norske kulturarven, tror at jeg synes du er en drittsekk. Heldigvis har jeg aldri stått i nærheten av deg, siden jeg har en mistanke om – (men jeg innrømmer at jeg ikke har grunnlag for å si dette annet enn en svak fornemmelse av det kunne forholde seg slik) – at du lukter bæsj. Men uansett: Stå på! Ytringsfriheten og den stolte unike norske kulturarven trenger en engasjert ridder som deg. Jeg tenker med skrekk på hvilken retning norsk kultur kunne komme til å ta dersom vi ikke hadde hatt deg og ditt glødende engasjement for vår nasjonale identitet og overlevelse. Takk til deg, Nationens stolthet!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: